Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śmietankowe kopczyki"
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 157
Przepis dnia
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 4245
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 125
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 431
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 157
Przepis dnia
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 4245
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 125
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 431
Składniki
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, odstaw. Laskę wanilii rozetnij, czubkiem noża zeskrob rdzeń. Strączek i rdzeń wanilii wrzuć do garnka. Wlej śmietanę. Dodaj cukier, miód oraz sok z cytryny.
Śmietanę mocno podgrzej, ale nie dopuść, aby się zagotowała. Zdejmij z ognia. Do gorącej śmietanki włóż spęczniałą żelatynę. Mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Rozlej do foremek. Schładzaj 4 godziny.
Konfiturę podgrzej, ew. przetrzyj przez sitko, domieszaj alkohol i sok z cytryny. Deser wybij z foremek. Polej sosem wiśniowym.Źródło: Tina