Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-05-2013
Lekki i orzeźwiający deser
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 164
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 214
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 164
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 214
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Składniki
Galaretki rozpuścić w 600 ml gorącej wody, pozostawić do wystygnięcia.
Mleko wlać do wysokiego naczynia, wsypać śmietankę "Śnieżka" i miksować do uzyskania puszystej piany.
Do ubitej piany dodać cukier i 200 g jogurtu naturalnego, wymieszać lub zmiksować na wolnych obrotach.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Przestudzić i gdy będzie letnia wlewać stopniowo do śmietanki ciągle mieszając.
Śmietanką napełnić do połowy wysokie szklanki lub kieliszki. Odstawić do lodówki do stężenia.
Gdy galaretka zacznie tężeć wymieszać ją z 100 g jogurty naturalnego. Galaretkę wylać na stężałą już śmietankę i całość wstwić do lodówki na około 5 godzin.
Przed podaniem deser udekorować plasterkiem limonki.