Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smażony karp z migdałami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Rybę oczyść, spraw, opłucz, osusz. Podziel na dzwonka. Skrop je sokiem wyciśniętym z cytryny. Oprósz solą oraz pieprzem.
Porcje karpia posyp mąką i smaż na rozgrzanym oleju około 2 minut, aż ładnie zrumienią się z obu stron. Wtedy zmniejsz ogień i smaż rybę jeszcze 5 minut, aby doszła też w środku.
Na drugiej patelni stop masło. Wsyp płatki migdałowe, smaż, aż lekko się zrumienią. Skrop je koniakiem. Rybę wyłóż na półmisek, polej masłem z migdałami. Udekoruj np. cytryną, listkami natki oraz sałatą.
Na sposób gdański: 40 dag pieczarek potnij w plasterki. Ułóż na usmażonej rybie. Cebulę obierz, posiekaj, posyp pieczarki. Polej 1/2 kostki stopionego masła. Zapiekaj 15 minut w 180 st.
Jedna porcja zawiera: 320 kcalŹródło: Tina