Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smażony karp"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27457
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 158
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 182
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1183
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27457
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 158
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 182
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1183
Składniki
Karpia spraw, opłucz i osusz. Pokrój na dzwonka. Oprósz je solą, skrop sokiem z cytryny, oprósz mąką, opanieruj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej z łyżką masła. Usmaż karpia na złoto z obu stron. Następnie przełóż do żaroodpornego naczynia. Wstaw na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 150°C.
Kup sprawionego karpia. Usmaż i później już nie zapiekaj. Oszczędzisz 20 minut!Źródło: Świat kobiety