Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 261
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 261
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Składniki
Biszkopt. Jajka ubić z cukrem Wsypać mąkę przesianą z proszkiem, wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej pergaminem formy o wymiarach 25x35 cm. Piec 20 minut w temp. 160 C
Masa karmelowa. Ciepły karmel utrzeć z 2 łyżkami masła.
Masa śmietanowa. Śmiętankę kremówkę utrzeć z cukrem dodać śmietan-fix.
Słonecznikowiec. Ostudzony biszkopt przekroić na dwa płaty. Słonecznik uprażyć z 2 łyżkami masła oraz cukrem waniliowym. Ostudzić. Na blachę wyłożyć pierwszy płat biszkopta, posmarować masą śmietanową. Przykryć drugim płatem biszkopta, rozmarować masą karmelową. Posypać uprażonym słonecznikiem.