Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Białka ubić z 1 szklanką cukru.Dodawać po jednym żółtku i wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao,cały cas miksując. Ciasto wylać na blachę(23x39 cm) i piec około 25 minut w temp.180 stopni. Po ostudzeniu przekroić na dwa blaty.
125 g margaryny roztopić .Dołożyć mleko,resztę cukru oraz słonecznik. Przelać na blachę i piec około 30 minut w temp.180 stopni. Gorący placek połamać i zemleć.
Pozostałą margarynę utrzeć z masą kajmakową oraz ze zmielonym plackiem słonecznikowym
Pierwszy płat biszkoptu posmarować2/3 masy. Przykryć drugim plackiem i posmarować resztą masy.
Wierzch ciasta można posypać startą czekolada.