Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słodkie knedle truskawkowe"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 247
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5402
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 247
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5402
Składniki
Zagotuj mleko z solą i margaryną. Porcjami wsypuj mąkę. Mieszaj, aż powstanie lśniące ciasto. Zdejmij je z ognia, poczekaj, aż wystygnie. Dodaj jajka, zagnieć gładkie ciasto. Podziel je na 24 kawałki. Z każdego uformuj w dłoniach placuszek.
Truskawki umyj, odszypułkuj. Marcepan zagnieć z posiekanymi pistacjami, rozwałkuj. Truskawki owijaj w marcepan, układaj na placuszkach i zlepiaj knedle. Gotuj w osolonej wodzie 8 min od momentu, gdy wypłyną na wierzch. Knedle podawaj ze śmietaną.
Czas ok. 60 min; porcja – 490 kcal, cena 2,60 zł.Źródło: Świat kobiety