Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śliwkowiec"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1034
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 235
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1034
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 235
Składniki
Zrób kruszonkę. Mąkę wymieszaj z cukrem, dodaj pokrojone masło, posiekaj. Wyrób dłońmi. Chłodź.
Blachę posmaruj masłem, obsyp bułka tartą. Śliwki pokrój, usuń pestki. Jajka zmiksuj, dodaj cukier puder, cukier waniliowy, masło. Utrzyj. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Przełóż ciasto do formy, ułóż śliwki. Posyp je kruszonką. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 45 minut w temp. 180°C.Źródło: Dobry Tydzień