Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śliwkowe piramidy. Pyszna galaretka"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3088
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 225
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3088
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 225
Składniki
Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować. Kilka odłożyć do przybrania, resztę zmiksować na gładko z cukrem. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku, lekko schłodzić, połączyć z pulpą śliwkową. Masę przełożyć do foremek w kształcie stożka. Schładzać przez minimum 1 godzinę.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fixem. Galaretki wyjąć z foremek. Podawać udekorowane śmietaną, melisą i cząstkami śliwek.
ok. 70 minut. Jeśli deseru nie będą jeść dzieci, do masy śliwkowej przed schłodzeniem można wlać kieliszek koniaku lub śliwowicy.Źródło: Twoje Imperium