Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego i kruchego, a o wiele mniej kalorii
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20981
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20981
Składniki
Śliwki przeciąć na pół i wyjąć pestki. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skórką do dołu. Polać miodem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni, na 10 min
W tym czasie, posiekać migdały i zmieszać z płatkami owsianymi,mąką cukrem, cynamonem i masłem. Powstanie kruszonka.
Śliwki posypać kruszonką i zapiec przez 15 minut, aż się zarumieni.
Deser można podawać również z lodami waniliowymi. Smacznego