Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy deserek.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 134
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 37
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 134
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 37
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Składniki
Wykonanie: Śliwki pokroić na połówki i obgotować w szerokim rondlu z jedną szklanką wody z dodatkiem cukru. Gotować na bardzo wolnym ogniu aby się nie rozgotowały, następnie wyłożyć do salaterek bez soku. Żółtka utrzeć z czterema łyżkami cukru i odstawić. Pół szklanki soku ze śliwek wymieszać z winem i zagotować, następnie dodać utarte żółtka, postawić garnek nad naczyniem z gotującą się wodą. Ubijać mikserem do zgęstnienia, zalać śliwki w salaterkach, ozdobić miętą, schłodzić i podawać.