Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledziowe uszka"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Wsyp mąkę do miski, dodaj pozostałe i zagnieć gładkie ciasto. Cienko rozwałkuj. Literatką lub kieliszkiem wytnij z ciasta kółeczka.
Filety śledziowe namocz w wodzie (co najmniej 2-3 godziny). Pieczarki drobniutko pokrój, podsmaż na oleju. Włóż połowę posiekanej cebuli, podsmaż. Dodaj drobno pokrojone śledzie, wbij jajko, przypraw farsz solą i pieprzem.
Na krążki ciasta nakładaj po odrobinie farszu, mocno zlep brzegi. Uszka ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju. Resztę cebuli pokrój, usmaż na złoty kolor na oleju. Polej uszka. Bardzo smaczne są także na drugi dzień, zrumienione na oleju.
<strong>Przepis przysłał Łukasz Wójcik z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Bella Relaks