Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śledzie w serowym koszyczku"
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 72
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 86
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 223
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 72
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 86
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 223
Składniki
ok. 60 minut
Ziemniaki obrać, gotować 15 minut, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Korniszony i filety śledziowe pociąć w kawałeczki. Fasolę opłukać na sitku zimną wodą, odsączyć. Kapary odsączyć. Majonez wymieszać z mlekiem, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przygotowane wymieszać z sosem majonezowym.
Na patelnię wsypywać kolejno po 4 dag startego parmezanu. Podgrzewać 4-6 minut. Stopiony ser przelać na pergamin i rozsmarować, formując krążek. Kiedy przestygnie, ale będzie jeszcze elastyczny, przełożyć go na odwróconą do góry dnem szklankę i uformować koszyczek. Zostawić, aż wystygnie i stwardnieje.
Gotowe koszyczki ostrożnie zdjąć ze szklanek i napełnić sałatką. Udekorować koperkiem.Źródło: Życie na gorąco