Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny slaski deser,zapraszam na szpajze!!!!
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 998
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 998
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 133
Składniki
Jajka i cytryne sparzyc.Zóltka oddzielic od bialek. Bialka ubic na sztywno,dodac zóltka ,sok z cytryny i krótko wymieszac.Nastepnie letnia zelatyne dodac do masy ,recznie energetycznie wymieszac za pomoca trzepaczki .Przelac do miski i zostawic w lodówce najlepiej przez noc lub na ok.2 godz.podekorowac.
Gdy chcemy zrobic szpajze np. agrestowa,to rozpuszczamy 2 galaretki w 25 lyzkach wody cieplej ok.160ml dodajemy do ubitych jajek i mase wylewamy do miski i wkladamy do lodówki. SMACZNEGO!!!