Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydła anioła to cudownie chrupiące, słodkie przekąski na karnawał. Kuszą smakiem i wyglądem. Są tak dobre, że zawsze znikają już pierwszego dnia.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 960
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Składniki
Do miski przesypujemy mąkę, dodajemy cukier puder oraz szczyptę soli. Składniki mieszamy. Następnie wbijamy 4 żółtka, dodajemy śmietanę i spirytus. Zagniatamy ciasto.
Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na kształt prostokąta, składamy dwa boki do środka i ponownie rozwałkowujemy ciasto. Proces powtarzamy około 10-15 razy.
Następnie rozwałkowujemy ciasto na bardzo cienki, prostokątny placek. Wycinamy z niego podłużne prostokąty o około 2 cm podstawy i 8-10 cm długości boku. Na środku robimy pionowe nacięcie na około 2-3 cm. Podstawę prostokąta dwa razy przekładamy przez nacięte okienko.
Kruche ciasteczka smażymy na głębokim, mocno rozgrzanym oleju.
Usmażone skrzydła anioła odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Lekko przestudzone posypujemy cukrem pudrem.