Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 14
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 14
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 14
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 14
Składniki
wysypać sezam na suchą patelnię i podprażyć (mieszać często), aż zrobi się złoty, odstawić
do garnka wsypać cukier, dodać 2 łyżki wody i poczekać, aż się skarmelizuje (będzie złoty i płynny). Do karmelu dodać miód i wymieszać. Następnie wrzucić ostudzony sezam i mieszać, ąż się wszystko połączy.
teraz pracować szybko: na arkusz papieru do pieczenia wylać masę sezamową, przykryć 2 papierem i rozwałkować na grubość max 1cm (masa będzie tężała z każda chwilą). jak masa troszkę przestygnie odkleić od pergaminu później mogą być trudności. pokroić dowolnie ( trójkąty, kwadraty itp. ) pozostawić do całkowitego wystygniecia