Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowy kopiec z owocami"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2038
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7232
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 173
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2038
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7232
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 173
Składniki
Galaretki truskawkowe rozpuść w 1,5 szklanki wrzątku. Galaretkę z owoców leśnych rozpuść w szklance wrzątku. Odstaw do stężenia.
Ubij kremówkę. Wymieszaj z cukrem pudrem oraz twarogiem. Podziel na dwie części (1/4 i 3/4). Mniejszą część masy zmiksuj z borówkami oraz galaretką z owoców leśnych. Wlej do misy (o śr. 21 cm) posmarowanej masłem. Schłodź w lodówce.
Pozostałą część masy serowo-śmietanowej zmiksuj z truskawkami (kilka pozostaw) oraz tężejącą galaretką truskawkową. Połowę wylej na masę borówkową. Rozłóż biszkopty. Pokryj je resztą masy truskawkowej oraz częścią pokrojonych truskawek. Znów wyłóż resztę masy, połóż truskawki. Wstaw sernik do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Wyłóż na płaski talerz do góry dnem.Źródło: Takie jest życie