Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowo-owocowa pianka"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 150
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 446
Polecam.
Odsłon: 617
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 150
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 446
Polecam.
Odsłon: 617
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem. Połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem i kakao. Domieszaj do masy jajecznej. Tortownicę wyłóż pergaminem, nałóż ciasto. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. Wystudź.
Przygotuj piankę: galaretki rozpuść w 1/2 szkl. wrzątku. Wystudź. Śmietanę ubij na sztywno. Wymieszaj z serkiem oraz galaretką. Wylej na przygotowany spód. Wstaw do lodówki na 3 godziny. Galaretkę do dekoracji rozpuść wg przepisu. Owoce rozłóż na torcie. Zalej tężejącą galaretką. Przed podaniem ciasto udekoruj żelkami w cukrze. Pokrój na porcje.Źródło: Tina