Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, prosty w przygotowaniu seromakowiec
Blacha 24 X 32 cm, papier do pieczenia
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Składniki
Blachę 24 X 32 cm wyścielam papierem do pieczenia. Herbatniki rozdrabniam w melakserze, a masło roztapiam i studzę. Herbatniki mieszam z masłem i przenoszę na spód blachy równomiernie rozprowadzając.
Przygotowuję masę makową: masę makową mieszam z jajkiem oraz kaszą manną. Następnie dodaję mix bakalii oraz gorzką czekoladę i ponownie mieszam. Masę przekładam na spód z herbatników i równomiernie rozprowadzam.
Przygotowuję masę serową: jajka miksuję z cukrem oraz cukrem waniliowym przez około 5 minut. Po tym czasie dodaję stopniowo do masy twaróg sernikowy miksując około 7 minut na średnich obrotach miksera. Po tym czasie do masy dodaję budynie oraz gęsty jogurt naturalny i miksuję jeszcze 4 minuty. Masę serową rozprowadzam na masie makowej.
Na dnie piekarnika kładę keksówkę z napełnioną do połowy wrzącą wodą. Ciasto wkładam do nagrzanego do 180 stopni (opcja góra-dół) piekarnika i piekę przez około 55 minut. Po tym czasie lekko uchylam piekarnik, ciasto całkowicie ostudzam i wkładam na przynajmniej 12 godzin do lodówki. Smacznego!