Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1177
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1177
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
W misce wymieszać łyżką wszystkie składniki masy makowej tzn. mak, jajka budynie i wiórki. Przygotowaną masę makową przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. W misce ubijamy białka na sztywno. W osobnej misce miksujemy żółtka z cukrem i masłem. Do masy z żółtkami dodajmy ser, śmietanę, oraz budyń i chwilę miksujemy na koniec dodajemy białka. Zmiksować na najmniejszych obrotach i przelać do blaszki na masę makową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu przez ok 75 minut. ( Jeśli ciasto zacznie się zbyt mocno rumienić można przykryć w trakcie pieczenia ciasto folią aluminiową. Po upieczeniu zaczekać do całkowitego wystudzenia.