Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię jabłecznik, uwielbiam sernik. Nie pozostaje nic innego jak je połączyć. Polecam, do mojego jadłospisu wchodzi na stałe.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 255
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2417
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 413
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 277
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 255
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2417
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 413
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 277
Składniki
Ciasto zagniotłem na gładką masę i schowałem do lodówki na pół godziny. Następnie starłem schłodzone ciasto na dno foremki wyłożonej papierem i podpiekłem 15 minut w temperaturze 180 stopni. Niewielki kawałek surowego ciasta zostawiłem na wierzch.
Jabłka obrałem i pokroiłem na drobną kostkę, poddusiłem je z odrobiną wody. Gdy jabłka się rozpadły wsypałem galaretkę i chwilę gotowałem mieszając. (Najlepiej sprawdzi się galaretka pomarańczowa lub cytrynowa). Gotową masę przełożyłem na podpieczone ciasto.
Ser ucierałem z cukrem, dodałem odrobinę aromatu pomarańczowego, żeby współgrał z galaretką z jabłek. Do masy dodałem jajka, wymieszałem i wylałem na warstwę jabłek. Na ser starłem pozostałe ciasto. Piekłem około 50 minut w 180 stopniach.
Przemycamy zdrowie: Do ugniatanego ciasta można dorzucić płatki owsiane, siemię lniane, kurkumę, ostropest, otręby. W jabłkach doskonale ukryją się płatki i kurkuma.