Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Ciastka: twaróg utrzyj z masłem i esencją na gładką masę. Z żółtek i obu rodzajów cukru ubij kogel mogel. Połącz obie masy.
2. Herbatniki ułóż na folii aluminiowej, w 3 rzędach po 10 ciasteczek w jednym. Masę rozsmaruj na herbatnikach. Za pomocą folii złóż zewnętrzne, dłuższe boki ciastek do środka, tak by powstał trójkąt. Dociśnij i zawiń w folię.
Polewa: zagotuj masło z cukrem i mlekiem. Zdejmij garnuszek z ognia i wsyp kakao. Energicznie mieszaj, by w polewie nie było grudek. Polej domek i posyp perełkami.
Gdy polewa zastygnie, domki owiń folią i włóż do lodówki na całą noc, by herbatniki zmiękły.Źródło: Naj