Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny kremowy sernik z serkiem mascarpone.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1552
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 65
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1552
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 65
Składniki
Z mąki, cukru kakao i proszku do pieczenia przygotowujemy ciasto. Gotowe ciasto owijamy folią i odstawiamy do schłodzenia na pół godziny. Schłodzonym ciastem wyłożyć tortownicę o średnicy 26_28 cm. (ja użyła formy 20x30 cm) podpiec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Gdy ciasto będzie się piekło przygotowujemy masę serową. Ja używam sera twarogowego kremowego i nie trzeba mielić. Ale jak mamy twaróg to dobrze jest zmielić lub przepuścić przez praskę.
Przygotowanie masy serowej Ja używam sera twarogowego kremowego i nie trzeba mielić. Ale jak mamy twaróg to dobrze jest zmielić lub przepuścić przez praskę. Do przygotowanego twarogu dodajemy mascarpone, śmietankę żółtka, cukier z wanilią lub pastę waniliową oraz skrobię ziemniaczaną. Na koniec z wszystkich białek również tego, które nam zostało z ciasta ubijamy pianę i dodajemy do masy serowej. Delikatnie mieszając łopatką. Gotową masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez ok 60 minut. Jak góra będzie się przypiekać przykryć papierem do pieczenia. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Gdy sernik będzie już przestudzony polewamy polewą.
Przygotowanie polewy W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z dodatkiem śmietanki.