Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serdeczna kanapka z kremem"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 271
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 419
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 271
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 419
Składniki
Mikserem ubij na krem masło z cukrem. Ubijając dalej, dodaj kolejno jajka i esencję waniliową. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, dodaj do masy. Wymieszaj.
Wyłóż ciasto na blat i zagnieć. Podziel na dwie części, zawiń oddzielnie w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Dużą deskę do krojenia wyłóż papierem do pieczenia. Rozsmaruj na niej lody na grubość 2-3 cm. Przykryj papierem do pieczenia i wstaw do zamrażarki na 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia.
Obie części ciasta rozwałkuj na grubość 3 mm. Foremką wytnij 16 serc (średnica ok. 7,5 cm) i przełóż na papier. Schłódź je w lodówce (15 minut), po czym piecz 20 minut. Odstaw, aby wystygły.
Wyjmij z zamrażarki lody i wykrój z nich 8 serc. Ostrożnie przełóż je na 8 ciastek, po czym przykryj pozostałymi. Oprósz po wierzchu cukrem pudrem, udekoruj pokrojonymi truskawkami. Podawaj od razu.Źródło: Olivia