Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Selerowe racuszki"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 46
Polecam.
Odsłon: 2057
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 46
Polecam.
Odsłon: 2057
Składniki
Warzywa obierz, umyj i osusz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Przełóż na sitko i delikatnie odciśnij. W misce wymieszaj warzywa z roztrzepanymi jajkami, maślanką, mąką i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem.
Boczek pokrój w małą kostkę. Wrzuć na rozgrzaną, suchą patelnię i smaż, aż wytopi się cały tłuszcz. Boczek wymieszaj z kurkumą i papryką. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i wymieszaj z zieleniną.
Na rozgrzanym oleju smaż średniej wielkości racuszki. Osącz je na papierowym ręczniku. Podawaj posypane boczkiem i tartym serem na listkach umytej i osuszonej rukoli.
Sosik do rukoli
łyżki oliwy zmiksuj z łyżeczką musztardy, ząbkiem czosnku, szczyptą ziół prowansalskich, solą i kilkoma kroplami cytryny.Źródło: Naj