Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatkowy zwierzyniec"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3159
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 268
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3159
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 268
Składniki
W garnku zagotuj 2-3 litry wody z solą. Wrzuć makaron i ugotuj do miękkości według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, pozostaw do osączenia. Przełóż do miski, skrop olejem, wymieszaj.
Groszek ułóż na sicie, sparz wrzątkiem, pozostaw do ocieknięcia. W rondelku rozgrzej łyżkę masła. Wrzuć rozmrożony groszek, krótko podduś. Zdejmij z ognia, dopraw solą. Ostudź.
Pomidorki koktajlowe opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, przekrój na połówki. Szynkę pokrój w plastry, a potem w paseczki.
Do miski wsyp ugo towany i ostudzony ma karon. Dodaj groszek, szynkę oraz połówki pomidorków, wymieszaj. Sałatkę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Skrop olejem, raz jeszcze starannie wymieszaj.
czas ok. 30 min; porcja – 420 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety