Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatkowe wieżyczki z gruszkami i jabłkami"
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2301
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 38
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 725
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3927
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 443
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2301
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 38
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 725
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3927
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 443
Składniki
Gruszki umyj starannie, osusz. Pokrój (ze skórką) w cztery grube plastry. Z każdego plastra usuń gniazdo nasienne. Skrop sokiem z połowy cytryny. Jabłko umyj, pokrój w półplasterki. Liście rukoli opłucz, osusz. Ser pleśniowy rozdrobnij.
Orzechy zrumień na suchej patelni. Przygotuj miodowy sos. Utrzyj oliwę z miodem i sokiem z drugiej połówki cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Plastry gruszek przełóż jabłkiem, serem, rukolą i orzechami. Skrop sosem.
Czas ok. 15 min; porcja – 230 kcal, cena 2,20 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety