Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z natki i orzechów"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8843
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 197
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 459
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8843
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 197
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 459
Składniki
Posiekaj orzechy włoskie i upraż na patelni. Natkę pietruszki opłucz, dokładnie osusz. Usuń łodyżki, listki grubo posiekaj lub porwij. Cebulę obierz i pokrój w cienkie krążki.
Wymieszaj ocet z oliwą, przypraw solą i pieprzem. Wyłóż natkę na talerze, posyp cebulą, orzechami i żurawinami. Polej sosem. Od razu podawaj.
Jak to zrobić?
Orzechy włoskie upraż bez dodatku tłuszczu. Podczas podgrzewania mieszaj je, aby nie przypaliły się. Dodaj do sałatki, gdy są jeszcze dobrze ciepłe.Źródło: Olivia