Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z moreli i groszku"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
• 20 minut • dla 3–4 osób • cena ok. 30 zł
Odetnij końcówki groszku wraz z ewentualnymi włóknami i opłucz. Zagotuj osoloną wodę i zblanszuj groszek – nie dłużej niż trzy minuty.
Opłukane i wysuszone liście roszponki wrzuć do miski. Usuń pestki z moreli, pokrój je na kawałki i dodaj do sałaty.
Groszek odcedź i od razu przełóż do miski z zimną wodą lub z kostkami lodu (dzięki temu zachowa intensywnie zielony kolor i będzie chrupki). Ponownie odcedź.
Przygotuj dressing z soku z cytryny, oliwy i pieprzu. Groszek i porwany na kawałki kozi ser dodaj do sałaty i moreli. Całość polej dressingiem i delikatnie wymieszaj.Źródło: Show