Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z łososiem, grejpfrutem i kolendrą"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 920
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 920
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Składniki
Łososia myję, osuszam, nacieram solą i pieprzem. Gotuję na parze 10-13 minut. Zdejmuję skórę i studzę. Makaron gotuję w bulionie wg przepisu na opakowaniu.
Na kawałkach opłukanej i osuszonej sałaty układam przecięte na pół cząstki grejpfruta (część obieram ze skórki) i cząstki pomarańczy, a następnie kawałki łososia. Posypuję makaronem, pieprzem, kolendrą i żurawiną.
W miseczce przygotowuję sos. Polewam nim sałatkę tuż przed podaniem na stół.
25 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 4 porcje
<strong> Aneta Warowna z Parafianki</strong>Źródło: Kobieta i życie