Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z krążkami parmezanu"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 20
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1170
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 20
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1170
Składniki
Parmezan zetrzyj na tarce o małych oczkach, wymieszaj z suszonym tymiankiem. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Usyp 16 małych placuszków z sera. Zapiekaj 8-10 minut w temp. 180 st.
Oczyść białą rzodkiew i pokrój w cienkie paski, a umyte rzodkiewki w plasterki. Opłucz i osusz rukolę oraz liście sałaty. Jogurt wymieszaj z 4 łyżkami majonezu. Dopraw sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. W szerokim garnku zagotuj litr wody z łyżką octu. Jajka wbijaj po jednym na spodeczek i ostrożnie zsuwaj do wrzątku. Gotuj, aż białko się zetnie, wyjmij.
W dużej misce wymieszaj rukolę, liście sałaty, paseczki rzodkwi i plasterki rzodkiewek. Na wierzchu ułóż jajka. Polej sosem jogurtowo-majonezowym. Sałatkę podawaj z chrupiącymi krążkami z parmezanu.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 330 kcal, cena 4,40 złŹródło: Świat kobiety