Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z kaszą gryczaną i groszkiem"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 100
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6598
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 165
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1230
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5720
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 100
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6598
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 165
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1230
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5720
Składniki
Kaszę zalej dwiema szklankami wody, dodaj sól, majeranek. Gotuj 15 minut na małym ogniu. Po tym czasie przykryty pokrywką garnek zawiń w koc i odstaw na kilka godzin. Kasza wchłonie resztę wody i stanie się sypka. Dodaj do kaszy pół łyżeczki masła klarowanego, delikatnie wymieszaj.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, paprykę w cząstki. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj paprykę i groszek konserwowy. Przypraw solą i pieprzem, smaż 5 minut.
W okrągłej foremce układaj podsmażone warzywa, a na nich kaszę gryczaną. Delikatnie dociśnij. Odwróć dnem do góry, wyjmij sałatkę na talerz, podawaj od razu.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień