Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z kalarepą i rzodkiewką"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Składniki
Przygotuj sos: wyciśnij sok z limonki do słoiczka, dodaj oliwę i dopraw cukrem, solą, pieprzem. Zakręć słoiczek i mocno potrząśnij. Jeśli sos jest zbyt gęsty, rozrzedź wodą. Wstaw do lodówki.
Kalarepę, rzodkiewki, marchew i sałatę oczyść i umyj. Przy rzodkiewce i marchewce zostaw ok. 1 cm natki, ładniej wtedy wyglądają.
Kalarepę i sałatę pokrój na kawałki podobnej wielkości. Rzodkiewki i marchewki poprzecinaj wzdłuż na pół.
Groszek cukrowy sparz we wrzątku i natychmiast opłucz zimną wodą. Wszystkie warzywa włóż do misy i wymieszaj.
Bułkę pokrój w 1 cm kostkę i upiecz grzanki w piekarniku (200 st. C 15 min). Przed podaniem sałatkę polej sosem, udekoruj złocistymi grzankami i szczypiorkiem.
Czas przygotowania: 30 minut 200 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień