Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z jajkami przepiórczymi"
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 146
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 206
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 523
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 107
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 146
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 206
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 523
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 107
Składniki
Jajka wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj na twardo (4-5 minut). Schłodź w zimnej wodzie, obierz, pokrój na połówki. Ogórek wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, pokrój w półplasterki. Umyte pomidory pokrój na ósemki. Łodygi selera oczyść, drobno posiekaj.
Liście sałaty opłucz, osusz, rozdrobnij. Połącz z ogórkiem, selerem, pomidorem i jajkami. Olej wymieszaj z 1-2 łyżkami soku z cytryny. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę, ozdób ziarnami czerwonego pieprzu.
Czas ok. 20 min; porcja – 170 kcal, cena 2,50 zł.Źródło: Świat kobiety