Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z jajkami i boczniakami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 213
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 213
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia</strong>
Jajka ugotuj na twardo (najlepiej w wodzie z dodatkiem łyżki soli lub octu). Zalej zimną wodą, ostudź.
Boczniaki delikatnie oczyść, umyj, zalej wodą, osól. Gotuj około 15 minut. Osącz, ostudź. Pokrój w paski. Cebulę obierz, pokrój w krążki. Jajka obierz, pokrój na ćwiartki. Warzywa, jajka i boczniaki ułóż na talerzach.
Sos: majonez wymieszaj z jogurtem greckim, wsyp sos sałatkowy, dobrze utrzyj. Polej sałatkę. Koperek posiekaj, posyp sałatkę. Od razu podawaj.Źródło: Chwila dla Ciebie