Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z grzankami"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 121
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 121
Składniki
15 min; Porcja: 325 kcal; Cena porcji: 2,75 zł.
Masło utrzyj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Kromki chleba okrój ze skórki. Środki tostów posmaruj masełkiem czosnkowym i potnij je w kosteczkę. Grzanki wrzuć na mocno rozgrzaną patelnię. Zrumień, stale mieszając. Przesyp na talerzyk i odstaw do wystudzenia.
Warzywa umyj, wytrzyj do sucha. Pomidorki potnij na połówki, a ogórek razem ze skórką – w cienkie półplasterki. Liście sałaty porwij na spore kawałki. Wyłóż nimi duży talerz.
Na sałacie rozłóż pokrojone warzywa oraz plasterki szynki pocięte w szerokie paski. Całość posyp grzankami, kiełkami sojowymi, grubymi wiórkami parmezanu. Dopraw solą i pieprzem. Sałatkę podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.Źródło: Naj