Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z fasolką, soczewicą i szpinakiem"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 26
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 119
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6642
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1279
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 26
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 119
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6642
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1279
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temperatury 240 st. C. Pokrój ser na mniejsze kawałki. Przełóż do żaroodpornego naczynia ser i fasolkę, skrop oliwą i piecz 10-12 minut, aż ser się zarumieni.
Połącz oliwę, sok z cytryny, musztardę. Dobrze wymieszaj. Wyłóż na talerz fasolkę z serem, posyp odcedzoną soczewicą, listkami szpinaku. Polej dressingiem. Do smaku możesz doprawić solą i pieprzem.
Żeby uzyskać jednolitą konsystencję sosu, wykorzystaj mały słoiczek. Wlej do niego danego sosu, zakręć nakrętkę i mocno potrząsaj. To doskonała metoda też na uzyskanie gładkiego winegretu.
czas przygotowania: 20 minut • 4 porcje • 350 kcal/porcja • koszt: 5 zł/porcjaŹródło: Olivia