Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z dorszem i fasolką szparagową"
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 104
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 62
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 104
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 62
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku według instrukcji na opakowaniu.
Rybę pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny, lekko oprósz solą i włóż do natłuszczonej formy żaroodpornej lub zawiń w nasmarowaną olejem srebrną folię.
Wstaw dorsza na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Fasolkę szparagową umyj i ugotuj w garnku na parze.
Paprykę pokrój w kostkę, cebulę poszatkuj, marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a kukurydzę odlej.
Wymieszaj wszystkie przy- gotowane . Na wierzchu ułóż upieczoną rybę.
Czas przygotowania: 40 min, ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: łatweŹródło: Telemax