Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z cukinii i owoców"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Cukinię umyj, odetnij końcówki. Za pomocą noża szczelinowego pokrój warzywo w cienkie podłużne plasterki. Wrzuć je na osolony wrzątek i krótko zblanszuj. Odcedź, ostudź.
Z połówki melona wydrąż specjalną łyżeczką kulki (ewentualnie pokrój miąższ w kostkę). Gruszki wyszoruj, pokrój na cząstki, usuwając gniazda nasienne. Wrzuć je do rondelka, zalej wodą. Dodaj sok z połowy cytryny oraz 2-3 łyżki cukru. Doprowadź do wrzenia, gotuj 2-3 minuty.
Przygotowane połącz, skrop oliwą, oprósz solą oraz pieprzem. Sałatkę rozłóż na talerzyki. Posiekane orzechy zrumień na suchej patelni. Udekoruj każdą porcję sałatki.
porcje , czas ok. 25 min; porcja – 160 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety