Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z buraczkami w glazurze"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 287
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4998
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 287
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4998
Składniki
Filet kurczaka płuczę, osuszam i kroję w kostkę. Dodaję oliwę, sól i pieprz dokładnie mieszam. Buraczki szoruję, łodyżki botwiny myję, kroję na małe kawałki.
Na patelni rozgrzewam ocet balsamiczny z cukrem, dodaję pokrojone buraczki i łodygi. Smażę, aż buraczki pokryją się glazurą.
Umyte i osuszone liście botwinki rozkładam na półmisku. Potem smażę mięso i układam na liściach botwinki. Na nich warstwę usmażonych buraczków. Całość posypuję słonecznikiem.
Świeże liście botwiny rwę też na kawałki i łączę z mieszanką różnych sałat, warzywami, serami. Paulina Jagocka z KielcŹródło: Kobieta i życie