Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z brzoskwiń i moreli z arabskim serem jogurtowym (labneh)"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6494
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 142
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1111
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6494
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 142
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1111
Składniki
6–8 porcji. Czas przygotowania: 45 minut + noc na odsączenie sera.
Dzień wcześniej przygotuj ser jogurtowy: nad miską umieść sito o drobnych oczkach, wyłóż je muślinową ściereczką lub gazą. Warstwami nakładaj na sito: jogurt, cukier i pastę sezamową, powtórz czynność czterokrotnie.
Przykryj ser i włóż na noc do lodówki, do odsączenia. Następnego dnia w misce wymieszaj owoce z cukrem, nasionami wanilii i sokiem z cytryny.
Następnie włóż na 30 minut do lodówki, żeby smaki się połączyły. Podawaj sałatkę posypaną liśćmi mięty i prażonym sezamem oraz w oddzielnej miseczce ser jogurtowy.Źródło: Twój Styl