Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z brukselką i pesto"
Składniki
Umyte pomidory potnij w ósemki, cebulę poszatkuj.
Oczyszczone z brzydkich liści brukselki ugotuj w osolonym wrzątku.
Orzechy drobno pokrój, po czym upraż na suchej patelni.
Ułóż warzywa na półmisku i posyp orzechami.
Czosnek rozetrzyj z solą w moździerzu. Po chwili dorzuć listki bazylii i utrzyj całość na gładką papkę. Dolej sok z połowy cytryny oraz tyle oliwy, żeby uzyskać półpłynną masę. Na koniec dosyp parmezan i wymieszaj.
Tak przygotowanym pesto polej sałatkę.
Czas: 50 min. 1 porcja = 200 kcal.Źródło: Kurier TV