Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z botwinki i kurczaka"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 33
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 33
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem cytrynowym. Buraczki umyj i pokrój na kawałki (listki zachowaj w całości).
Na patelni zagotuj ocet balsamiczny z cukrem. Wrzuć pokrojone buraczki i duś razem, aż pokryją się glazurą. Przełóż łyżką cedzakową na talerze.
Na tej samej patelni usmaż pokrojonego kurczaka. Rozłóż na buraczkach. Posyp ziarnami słonecznika. Możesz ziarna słonecznika zrumienić na suchej patelni. Będą chrupiące.
Przepis przysłała Paulina Jagocka z Kielc .</strong>
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,10 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie