Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z bakłażanem i mozzarellą"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Bakłażana umyj, wytrzyj po czym pokrój na grube plastry. Posyp je solą z obu stron i odłóż na około pół godziny, by puściły sok. Zetrzyj go ręcznikiem kuchennym, a następnie potnij plastry w drobną kostkę.
Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę i przeciśnięty czosnek. Po chwili dorzuć kawałki bakłażana i chwilę przesmaż. Dopraw pieprzem, odrobiną cukru i sokiem z cytryny.
Rozłóż warzywa na pokrojonych w plastry pomidorach i mozzarelli. Udekoruj natką pietruszki.Źródło: Kurier TV