Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka wykwintna z krewetkami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 962
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20976
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 962
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20976
Składniki
Jajka wyszoruj i ugotuj na twardo (ok. 10 min.). Liście sałaty lodowej wypłucz pod bieżącą wodą i dobrze osusz na papierowym ręczniku. Kilka liści pozostaw, resztę porozrywaj. Ogórek wyszoruj i razem ze skórką pokrój w drobną kostkę. Ugotowane jajka przelej zimną wodą, obierz i pokrój w grubą kostkę.
Połącz majonez ze śmietaną. Dopraw solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Mieszaj, aż dokładnie się połączą. Odłóż. Umyj koperek, drobno posiekaj i dodaj do majonezowego sosu. Wymieszaj. Krewetki przełóż na sito, krótko opłucz i osącz. Koper opłucz i pokrój.
W salaterce ułóż całe liście sałaty, dodaj jajka, rozdrobnioną sałatę, ogórek, koper i krewetki. Tuż przed podaniem sałatkę polej sosem i wymieszaj. Posyp kawiorem.
Czas przygotowania: 30 minut, 210 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień