Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka. Włoska mieszanka"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Serek pokrusz lub rozgnieć widelcem, wsyp do miseczki. Dodaj mieloną słodką paprykę. Koperek opłucz, osusz. Oderwij piórka z gałązek, posiekaj drobno i dodaj do serka. Wymieszaj całość, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Rzodkiewki umyj, osusz, pokrój na kawałki. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne, miąższ posiekaj. Umyte pomidorki przekrój na ćwiartki.
Przygotuj szklane miseczki lub pucharki. Na spodzie rozłóż doprawiony serek. Na nim układaj rzodkiewki, paprykę oraz pomidorki. Sałatkę skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem. Udekoruj posiekanymi listkami bazylii.
porcji, czas ok. 20 min; porcja – 190 kcal, cena 2 zł.
Przywykliśmy już do pomidorów malinowych, pomarańczowych i żółtych. Coraz częściej w sklepach można jednak spotkać odmiany o barwie zielono-brązowej lub czarno-fioletowej. Pomidory takie, prócz walorów dekoracyjnych, mają bogaty wyjątkowo słodki smak i oryginalny, lekko dymny aromat.Źródło: Świat kobiety