Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka toskańska z pomidorami i mozzarellą"
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 46
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 46
Składniki
Ciabatty pokrój w plasterki. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z oliwą, nasionami kopru, oregano i tymiankiem oraz szczyptą soli. Kromki bułki skrop połową przyprawionej oliwy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz przez 10 minut. Wyjmij i odłóż do wystudzenia.
Pozostałą przyprawioną oliwę wymieszaj z octem balsamicznym. Dopraw cukrem, solą i pieprzem. Sos dobrze wymieszaj trzepaczką. Pomidory umyj, pokrój na spore kawałki. Cebule obierz, grubo posiekaj. Mozzarellę osącz, porwij na kawałeczki. Bazylię opłucz, osusz, listki oderwij od gałązek.
Pokrojone wcześniej warzywa wymieszaj z grzankami, serem oraz listkami bazylii. Skrop przygotowanym sosem. Odstaw na 5 minut i podawaj.
ok. 35 minut, 1 porcja 470 kcalŹródło: Tina