Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka śródziemnomorska"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 44
Polecam.
Odsłon: 2046
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7237
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 178
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 44
Polecam.
Odsłon: 2046
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7237
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 178
Składniki
Mieszankę sałat wsypuję do miski. Paprykę myję, oczyszczam z nasion i tnę w cienkie paseczki, obraną cebulę kroję w piórka. Opłukany ogórek i osączoną z zalewy mozzarellę – w kostkę. Pomidorki dzielę na połówki. Wszystkie mieszam.
Przygotowuję sos: ocet winny ucieram z olejem z pestek moreli, doprawiam cukrem (można zastąpić go miodem naturalnym), szczyptą soli oraz pieprzem. Sałatkę skrapiam sosem tuż przed podaniem.
15 min • Porcja 120 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 3-4 porcje.Źródło: Kobieta i życie