Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka śledziowo-wołowa"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6534
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6534
Składniki
Wołowinę opłucz. Mięso włóż do garnka. Dodaj listek laurowy, ziarenka pieprzu oraz sól. Zalej 1 litrem wody. Doprowadź do wrzenia. Zdejmij pianę. Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem przez 2 godziny.
Włoszczyznę opłucz i pokrój na kawałki. Dodaj do mięsa w połowie czasu gotowania. Miękką wołowinę wyjmij z wywaru i odłóż do wystudzenia. Cebule grubo posiekaj. Buraczki osącz (zachowaj zalewę) i z korniszonami pokrój w kostkę. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i potnij na kawałeczki. Majonez wymieszaj z jogurtem oraz 4 łyżkami zalewy octowej z ogórków i 4 łyżkami zalewy z buraczków. Śledzie opłucz i razem z mięsem pokrój na kawałki, dodaj buraczki, korniszony i jabłka. Polej sosem majonezowym i wymieszaj. Sałatkę posyp grubo posiekanymi orzechami laskowymi i udekoruj koperkiem.
Czas przygotowania: 150 minut 470 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień