Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka rybna"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 278
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4986
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 278
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4986
Składniki
Ryby pokrój w kostkę, oprósz mąką wymieszaną ze słodką papryką. Usmaż na oleju. Osącz. Ryż ugotuj na miękko w lekko osolonej wodzie. Osącz, ostudź.
Papryki oczyść, pokrój w kostkę. Kapustę oczyść, poszatkuj. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Świeże ogórki pokrój na skośne plasterki, kiszone posiekaj. Jogurt wymieszaj z majonezem. Przypraw solą i pieprzem.
Na talerzu ułóż warstwę ryżu, na nim kapustę, kiszone ogórki, paprykę i cebulę. Ułóż usmażone ryby, polej sosem. Na środku ustaw „choinkę” z wetkniętych na patyk do szaszłyka plastrów ogórka. Zakończ rzodkiewką. Skrop sosem.
<strong>Przepis przysłała Anna Góralska z Jabłonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie